Sigrid Heien Hansen ansatt som utviklingsansvarlig

Sist oppdatert: 20. des 2021 Skrevet av: Bendik Almås

 

Det er med stor glede at vi kan offentligjøre at Sigrid Heien Hansen har takket ja til jobben som utviklingsansvarlig og vil tiltre i stillingen fra 1. januar, 2022.

– Det er kjekt å vere tilbake i klubben som eg en gang var kaptein for. Eg hadde ei utrulig fin tid i Kolbotn, og eg lærte meg å kjenne klubben sine verdiar veldig godt. Kolbotn har hatt en fantastisk kultur for talentutvikling og et stort engasjement rundt jentefotball i mange år, og eg ser fram til å hjelpe klubben til å ta nye steg i riktig retning, sier Sigrid.

Hun blir med dette den sportslige lederen for utviklingsarbeidet på jentesiden, og vil få ansvaret for klubbens spillerutviklingsprogram hvor hovedmålet er å utvikle egne talenter til A-laget.

– Å vere utviklingssjef er et stort ansvar, men det er akkurat det som motiverer meg. Å jobbe med ungdomsfotball var nummer en på ønskelista mi, då det er i denne alderen grunnlaget mot toppen skal leggast. Eg ser fram til å utvikle meg som ledar i denne nye rolla som utviklingssjef, og samtidig tileigne meg ny faglig kunnskap om fotball og talentutvikling, fortsetter Sigrid.

Hun tar med seg syv år med erfaring fra toppfotballen inn i jobben, med klubber som Fortuna, Arna-Bjørnar, Vålerenga og ikke minst Kolbotn på CV’en. Ikke bare vant hun «The Double» med Vålerenga, men hun har også utdannet seg som trener og tok nylig UEFA B-lisens, som styremedlem Monica Ottesen poengterer.

– Det er så bra at vi har fått Sigrid tilbake. Det var et tap for meg personlig og profesjonelt for klubben da hun forlot oss for noen år siden. Nå får vi tilbake en utviklingssjef med erfaring fra flere år i Toppserien, UEFA B lisens samt lærerutdannet. I tillegg får vi et fantastisk forbilde for alle jentene både i egen klubb, men også i regionen rundt.

Sigrid er klar på at det å ha spilt toppfotball og å selv ha gått den løypen hun nå skal lede andre i er av stor verdi i den nye jobben.

– Eg ser på det som en stor fordel å ha spelt fotball sjølv og følt korleis det er å vere ei ung jente med store drømmar, og eg håpa at med denne ryggsekken og gode folk rundt meg, at dette skal bli et fint kapittel for både meg og Kolbotn!