Utviklingsavdelingen leverer

Sist oppdatert: 22. sep 2021 Skrevet av: Fredrik Bjørnskau

 

Det er mye bra og spennende som skjer i utviklingsavdelingen vår om dagen. Kolbotn Fotball Kvinner skal være en klubb som skal slå godt fra seg når det kommer til spillerutvikling av de yngre spillerne. Vi skal være et kraftsenter for jentefotballen på Østlandet. Det er ingen tvil om at veien for å oppnå dette både kan være lang og tøff, men vi jobber hardt hver dag for å forbedre oss og for å utvikle spillerne til å bli litt bedre for hver dag. Det skal være lov å drømme stort i Kolbotn!

Spillerutvikling tar tid. Organisasjonsutvikling tar tid. Hardt arbeid over tid er med andre ord en nøkkel for å lykkes.

Utviklingsavdelingen i Kolbotn har de siste årene gått gjennom relativt store endringer. Med et Kolbotn Akademi som virkelig er oppe og går for de yngste spillerne etter skoletid og med treningsarbeid på feltet på kveldstid er vi på riktig vei. I en tid preget av korona og start og stopp av kamper, kretslagsaktiviteter og treninger internt i klubben er det der for veldig gledelig å se utviklingen til våre yngre spillere.

Landslagsskolens krets og landslagsaktivitet har nå begynt igjen. I sommer var 2007-kullets første landslagssamling, hvor Kolbotn var representert med 2 spillere. Nå har også kretslagsaktiviteten kommet igang igjen.

Helgen 10. til 12. september var NFF Oslo på Nærbø cup med Jenter 2007. Av jentene som var tatt ut til denne turneringen var hele 5 av 17 spillere fra Kolbotn. NFF Oslo vant turneringen og det er veldig gledelig å se at Kolbotns jenter er godt forplantet blant Oslos beste.

De kommende ukene er det klart for flere kretslagstreninger i forkant av Torshov Sport Cup på Hamar. Og Kolbotns jenter er igjen sterkt representert. På uttaket til de første øktene er det tatt ut 5 spillere til 2008-kullets første kretslagssamling, 6 spillere er tatt ut til 2007-kullets treninger og 2 spillere er tatt ut til 2006-kullets samlinger.

At hele 13 spillere fra Kolbotn er kalt inn til disse treningene og samlingene vitner om at vi er på riktig vei til å bli det kraftsenteret vi har som ambisjon om å være. Summen av den gode jobben trenerne, medspillere og foreldre gjør hver dag for å veilede, utfordre og tilrettelegge i hverdagen gjør at vi som klubb hver dag tar steg i riktig retning.

Fremover skal vi jobbe for å ta de neste stegene både på og utenfor banen. Kolbotn skal være en klubb som utvikler spillere samtidig som vi utvikler lagene våre og med en solid strategisk organisasjon skal vi bli enda bedre!

Men spillerutvikling tar tid. Organisasjonsutvikling tar tid. Og hardt arbeid over tid er nøkkelen for lykkes videre.

Vi ses på feltet!