Vi møter Røa i runde 17!

Foto: Bendik Almås

Sist oppdatert: 19. aug 2022 Skrevet av: nathan

 

Søndag 21. august kl 15:00 gjør vi oss klare for bortekamp på andre siden av Oslo, mot Røa på Røabanen. Vertene har hatt en trøblete sesong, men selv om de foreløpig står uten seier i grunnspillet, skal det sies at kampene mellom Kolbotn og Røa alltid er jevne og av krigersk karakter. Vi tar dermed på ingen måte lett på oppgaven, og har jobbet hardt gjennom hele treningsuka.

Røa ligger foreløpig på sisteplass med kun 2 poeng etter 16 kamper, men har spillmessig gjort flere kamper jevne. De scoret 2 mål på eget gress i tapet mot Brann, holdt LSK borte til 1-1 inne i gymsalen, og tapte kun 1-0 i vårt møte med dem på Ekeberg i vår – etter å ha brent straffe. Etter 3-0 – tap mot LSK på hjemmebane sist serierunde, er vi forberedt på å møte revansjesugne Røa-jenter til søndagens kamp.

Vi, på vår side, er også lystne på å revansjere oss fra 2-0-tapet hjemme mot trønderne sist helg. Vi ønsker at det skal ose samhold av laget både defensivt og offensivt, råskap i dueller, og at mange tar ansvar etter ballvinning. Følger vi kampplanen, spiller vårt spill, er vi trygge på at vi skal kunne være bedre enn vertene.

Sluttspillet nærmer seg, da starter alle med 0 poeng og blanke ark, men vi har troa på at godt spill og seiere er langt bedre for utviklingen i laget – fysisk, spillmessig og mentalt – enn å se på kampene som betydningsløse treningskamper. Det har Kolbotnlaget bevist i år, og uten at Avaldsnes ble tilkjent seier etter banetrøbbel, hadde vi fortsatt vært i førersetet på den viktige fjerdeplassen!

Før sluttspillene begynner i midten av september, gjenstår to strålende hjemmekamper mot henholdsvis Lyn onsdag førstkommende (kvartfinale i NM) kl 18.00, og siste grunnspillskamp mot Vålerenga neste søndag. Vi tar oss også tid til å sende gratulasjoner i retning Stemmemyren og Koteng Arena, etter at Brann og Rosenborg tok første stikk i retning Champions League-spill i høst. Det er viktig for norsk fotball, og vi heier dem frem!

Møt opp på Røabanen søndag, og støtt KIL-jentene i kampen!