2023 – Et år som blir skrevet inn i historiebøkene med gullskrift

Sist oppdatert: 22. des 2023 Skrevet av: VV

 

2023 skulle bli året hvor klubben skulle restartes, ting skulle bygges opp igjen, og en ny kurs skulle pekes ut. Nå er årets snart over, og en oppsummering av det som ble et suksessfullt år er på sin plass.

Det å skru tiden bakover og se på forrige år har aldri vært noe tema. Det har blitt lite snakke om, og et fokuset har vært på det vi kan gjøre noe med. «Gjort er gjort, og spist er spist» sa Torbjørn Egner, og den samme innstillingen har vært tydelig for alle som jobbet i og rundt fotball kvinner. Men for historien sin del, er noen tilbakeblikk viktige.

Spennende, og utfordrende spillerlogistikk

Fra siste serierunde i 2022, til vi startet oppkjøringen til 2023 sesongen hadde 12 spillere forlot skuten. 10 av de hadde etablert seg på vårt A lag, og samtlige av de gikk til klubber som lå høyere enn oss i seriesystemet, både nasjonalt og internasjonalt. Dette sier mye om den prosessen som ble satt i gang, og konsekvensene som fulgte nedrykket og den økonomiske situasjonen klubben endte opp i ved sesongslutt. Underveis i oppkjøringen mistet vi også Sanna Høeg. Ungjenta som hadde mange år bak seg i Kolbotn fikk tilbud om proffkontrakt i den hardt satsende klubben HamKam kvinner.

Vi satt igjen med en tynn spillertropp, men som virkelig var klare for å kjempe med nebb og klør for å komme seg opp igjen til det gjeveste selskap, så fort som overhode mulig. Å kjempe om opprykk krever en solid tropp, og jobben med å fylle de hullene som hadde oppstått ble startet. Først inn døra var Andrea Wilmann, tett etterfulgt av Johanne Fridlund. Christina Osnes-Ringen kom til oss på lån fra Røa, og Tyra Bengttsson pakket baggen sin og forlot Intility til fordel for Sofiemyr. Rett før sesongstart kom en ny lånespiller inn døra, når Tuva Henriksen kom fra Lyn. Stallen begynte å fylles, med sultne spillere med utviklingspotensial.

Rett i etterkant av de to første serierundene, klarte vi å lande flere viktige signeringer. Växjö spilleren Joanna Bækkelund flyttet tilbake til Norge, og ble Kolbotn spiller. Kort tid etter ble KFUM duoen Mille Helland Flø og Marie Moen Preus klare for oss. Tre spillere som har vist seg meget verdifulle gjennom hele sesongen.

Stallen var så komplett som den kunne bli, og de små hullene som var igjen ble tettet av de utallige unge talentene i klubben. Og det var ikke rent få av de som kom til å bli viktige gjennom sesongen. Litt ut i sesongen gikk Rikke Stoltenberg til Odd, i søken om mer spilletid, samt studier. Hun gikk senere hele veien og rykket opp med Skienslaget, og vi gratulerer! Jenny Norem måtte dessverre ta det tøffe valget og legge opp, etter at hun ble utsatt for en ny alvorlig skade.

Les mer om Jenny sin mangeårige Kolbotn karriere her: Tusen takk for fine år Jenny

En av tingene som er naturlig i fotballen er at noen spillere kommer, og noen spillere går. Noen setter dypere spor en andre, og noen etterlater seg det som blir sett på som solskinnshistorier. Martine Fenger sitt første halvår er en slik. At den unge jenta fra Sørlandet skulle ha en slik utvikling er kanskje ikke så overaskende for oss som fulgte henne tett i hverdagen, men den endte opp med en sammenhengende lang pil opp mot skyene. Barcelona kom på banen, og en overgang til de spanske gigantene ble et faktum i sommerferien.

Foto: www.fcbarcelona.cat

Sommeren ga oss et nytt bekjentskaper, samt en «hjemvendt» Kolbotn jente. Josefine Thorsnes Lefdal kom til oss fra Sogndal, og startet sin skolegang på Wang Oslo. En annen spiller, som hadde postadresse et par hundremeter fra klubbhuset kom hjem igjen. Celine Larsen vendte tilbake til barndomsklubben, etter noen år i KFUM og ØHIL.

Og det har vært de overgangene både inn og ut av klubben som har preget A laget i størst grad.

«Spillerlogistikken har vært utfordrende, først og fremst med tanke på økonomi, men også pga skader tidlig i sesongen. Å miste Andrea Wilmann under oppkjøringen var et stort tap, og skadene til Jenny og Thea mot sommeren gjorde også at antall friske spillere ble lavere. Vi er samtidig veldig fornøyde med alle vi har klart å hente inn, og alle sammen har virkelig bidratt! En så stor endring i troppen er krevende, men alle jentene i troppen har tatt den enorme utfordringen på eksemplarisk vis»
– Trenerteamet 

Sesongoppkjøringen

Vi kan starte 9 januar, når et helt nytt trenerteam var satt sammen. En helt ny spillergruppe ankom første økt på Østre Greverud, en passe kald vinterdag. Flere nye spillere satt i storsalen til Oppegård, både unge og litt mer rutinerte. Alle med en felles ambisjon, å få Kolbotn skuta på rett kurs igjen. Vi kan si hva vi vil om sluttspill, men realiteten ble et faktum, og det måtte vi bare innfinne oss i.

2023 skulle bli året hvor nye krefter kom inn, både rundt det sportslige og administrative rundt fotball kvinner. Det var ny motivasjon, og nye ideer. En spennende, samt utfordrende tid lå foran oss. Samtidig så var dette en utfordring som trenerteam og spillegruppa ønsket å ta, på strak arm.

Selv om vi kom litt sent i gang med planlegging av oppkjøringen, fikk vi en fin pre-season, hvor den nye spillergruppa og det nye trenerteamet ble godt kjent. Med en veldig gradvis tilnærming og belastning på mange, som gjorde at mange spillere fikk prøve seg gjennom vinteren. Vi fikk testet oss mot ØHIL, HamKam, Ski G15, KIL/Hemne, Ukrainske FC Vorskla Poltava (som i høst kom helt til siste kvalikkamp til CL), Grand Bodø og LSK Kvinner. Det ga oss god matching, mot motstandere som ga oss ulike utfordringer.

Underveis i oppkjøringen fikk vi prøvd ut mange forskjellige både formasjoner og spillere, noe som endte i både store seiere og store tap. 31 spillere fikk prøve seg, og alle kom inn med god energi og et ønske om å vise seg frem!

Vintermånedene ga oss også noen kjedelige opplevelser. Andrea Wilmann ble langtidsskadet etter en takling mot KIL/Hemne, og Emilie Østerås fikk også kjenne på en i overkant tøff takling, i treningskamper mot LSK kvinner rett før seriestart. Andre har vært ute hele sesongen, og Emilie kom tilbake på banen og bidro godt inn i sluttspillet.

Martine Fenger og Emilie Østerås ble oppkjøringens store poengplukkere, med henholdsvis 8 og 7 målpoeng.

 

Grunnspillet i 1. divisjon, og et interessant cupeventyr

 

Første halvdel av sesongen, med kontinuerlig sportslig utvikling

Å spille treningskamper er ikke alltid det morsomste, men med kanskje verdens lengste oppkjøring er det en viktig mulighet til å få kamptrening, relasjoner og referanser. Når det begynte å nærme seg slutten av mars, var det endelig seriestart. Opprykksfavoritt Aafk Fortuna var sesongens første motstander, på Color Line stadion. En utfordring som vi tidlig hadde pekt ut som en av sesongens største! Kampen ble like jevn som forventet, og resulterte i 3-2 seier og 3 poeng ble med i håndbagasjen hjem til Oslo. Det gledelige var også at Emma, Christina, Tuva, Aida, Anna og Lilly debuterte på A laget den kampen.

Foto: Kristian Moe

Den tøffe seriestarten fortsatte, når en av de andre store opprykksfavorittene Tromsø kom på besøk til Strømmen Stadion. En kamp hvor begge lag nullet hverandre ut i store deler av spillet, og som da naturlig nok endte 0-0.

Videre ble det 3-0 seier mot Grand Bodø, 0-0 mot KIL/Hemne, 2-0 seier mot Klepp og 2-1 seier mot Grei. Innimellom seriekampene ble det avansement i første runde NM mot Raufoss, og andre runde NM mot KFUM.

Etter et 0-0 resultat mot Fyllingsdalen, 4-0 seier mot Hønefoss og 2-1 seier mot ØHIL var grunnserien halvspilt. Men noe hvile ble det ikke, og uka etter ble det tur til Jæren, og kamp mot Klepp. Andre halvdel av grunnspillet startet på best tenkelig måte når vi satte 5 baller i nettet, og dro i land en 5-1 seier.

Vi håpet at den gode formen skulle fortsette, når sesongens tøffeste uke sto for tur. Aafk Fortuna på søndag, LSK i cupen på onsdag og Tromsø på lørdag. De hektiske dagene startet med at serietreer Aafk Fortuna kom på besøk, klare til toppkamp på Østre Greverud, til sprutregn søndag. Det hele startet bra, og 4-2 seieren ble innkassert. Cupen har blitt prioritert lavere enn seriespillet denne sesongen, noe midtukekampen mot LSK viste, når toppserielaget stakk av med en 4-0 seier mot tapre Kolbotnjenter. Allerede to dager etterpå satte vi oss på flyet til Tromsø, for å møte den andre store opprykksfavoritten. På en stor Romssa Arena var friske bein en avgjørende faktor til at vi tok med oss alle poengene, etter en solid 2-0 seier. 7 poengs luke på toppen av tabellen, og den luken økte til 8 etter en 2-0 mot Grei uka etter.

Frem til sommeren hadde 24 ulike spillere debutert i seriesammenheng. Ti ulike startoppstillinger, ti forskjellige målscorer og 16 spillere som har bidratt med målpoeng (mål, assist eller «hockeyassist»). Tretten kamper, 10 seire, 3 uavgjorte og null tap! 30-8 i målforskjell ga oss også en solid ledelse i «målforskjell-kolonnen» på tabellen.

«Første halvdel av sesongen var bunnsolid! 8 poengs luke etter 13 kampen, og uten tap er en statistikk som lar seg høre. Det ga oss også flere gjennombrudd blant vårt yngre jenter, samtidig som flere av de litt mer etablerte spillerne startet sine Kolbotn karrierer på en meget god måte. Det ga oss et fint utgangspunkt å bygge videre på, gjennom sommeren»
– Trenerteamet

Etter en god sommerferie for både spillere og trenere, var vi klare for å ta fatt på andre etappe på 2023 reisen. Et par gode treningsuker, etterfulgt av treningskamp mot Røa sto på planen. 2×45 min mot de røde fra andre siden av Oslo ble spilt, og både de rutinerte, unge og noen prøvespillere fikk gode kampminutter i beina. Uka etter skulle det kjempes om poeng igjen, når vi tok flyet opp til Bodø, og Nordlandshallen. En overtidsscoring av Emma Braut Brunes sørget for en 1-0 seier, 3 poeng og en fin start på høstsesongen. Tett etterfulgt av en 1-0 seier hjemme mot Hønefoss ga oss full pott etter to kamper, og selvtilliten var god inn mot møtet med ØHIL på Hoslebanen. Etter å ha bommet på noen enorme sjanser, og laget straffe på overtid gikk vi på årets første tap.

Vi måtte snu trenden kjapt, noe vi så til de grader klarte med en 3-0 seier borte mot hjemmesterke Fyllingsdalen. Grunnspillet ble avsluttet med en 1-0 seier, hjemme mot KIL/Hemne. Det var ikke like målfylte kamper etter ferien, men poengene kom alikevell. Luka ned til de andre lagene holdt seg til 8 poeng, når sluttspillet sto for tur.

«Vi fullfører grunnspillet med 45 poeng på 18 kamper. 37-10 i målforskjell og kun et tap. Det må sies å være meget solid. Det var ikke fartsfylt og målkalas hver eneste gang, men poengene ble plukket og avstanden ned til de andre ble holdt på en bra nivå utover grunnspillet! Vi endte opp med å bruke 27 ulike spillere, hvor 20 av de hadde målpoeng. Bare det viser at vi har hadde en helt tropp som virkelig bidro»

 

Sluttspillet sto for tur!

Sluttspill har det siste året blitt forbundet med utelukkende negative opplevelser. Etter 2022 sesongens ordning, som faktisk endte med nedrykk har det vært en liten spenning gjennom hele året, på hvordan årets versjon av dette skulle utarte seg. At alle lag tok med seg poengene inn var heldigvis en positiv, og veldig logisk endring.

Opprykket skulle bestemmes på seks kamper, mot de andre lagene som klarte topp 4. Aafk Fortuna, Tromsø IL 2020 og Øvrevoll Hosle. Poengfangsten i grunnspillet etterlatte seg i utgangspunktet tre reelle kandidater til første og andre plassen plassene, som ga dirkete opprykk og kvalik mot 9. plassen i Toppserien.

Vi forberedte oss på 6 tette kamper og 18 poeng å spille for. Så en 8 poengs luke var langt ifra noe livslang forsikring for at førsteplassen var sikret. Og det fikk vi virkelig kjenne på i første sluttspillkamp, når Tromsø kom til Østre Greverud. En kamp som bølget litt frem og tilbake, hvor begge lag hadde gode perioder endte med 2-1 tap, etter en overtidsscoring av gjestene fra nord.

Foto: Kristian Moe

Helgen etter skulle første serierunde gjenskapes når et regn og vindfullt Ålesund var destinasjonen. Vi reiste dit vell viten om at et poeng egentlig var greit, og det var akkurat det vi gjorde. Nullet ut kampen, og dro med oss sluttspillets første poeng med hjem.

Tredje sluttspillkamp skulle bli en kamp som handlet om å ta revansje etter tapet på Hoslebanen litt tidligere på høsten. Våre motstandere hadde tapt sine to første sluttspillkamper, og hadde kun æren å spille for. Her leverer vi en solid og god prestasjon, og tar med oss 3 poeng og en 3-0 seier hjem til andre siden av Oslo.

Kulden begynte virkelig å melde sin ankomst, og fjerde sluttspillkamp ble flyttet inn i LSK hallen pga baneforholdene på Østre Greverud. Aafk Fortuna sto på motsatt banehalvdel, og scenarioet var klart. Vi kunne sikre opprykket hvis vi tok mer poeng i vår kamp, enn Tromsø tok mot ØHIL. Kampen i LSK hallen ble en jevn og tett match gjennom 90 minutter. Begge lag hadde noen småsjanser, men tre minutter før slutt satte Kolbotn jenta Lilly Malloul inn vinnermålet. Vi tok 3 poeng, og Tromsø tok alle poengene mot ØHIL. Dermed var alt på spill, også i neste runde.

Femte sluttspillrunde, «hjemme» på Østre Greverud… her skulle opprykket sikres. ØHIL var igjen vår motstander, bare et par uker etter at vi slo de 3-0 på bortebane. Tilnærmingen var ulik, resultatet ble ulikt men seiermarginen like stor. 4-1 ble det til slutt, og vi kunne slippe jubelen løs. Opprykket til Toppserien 2024 var sikret!! God stemning, gull og glitter, marsipankake og feiring med alle foreldre, venner og frivillige. Det var rett og slett veldig fint å kunne feire det på det som har vært vår hjemmebane i år. Senere samme helg, ble det klart at Tromsø tok kvalikplassen, når de slo Fortuna 1-0på bortebane.

Derfor var det to lag uten noe særlig å spiller for som tok den lange turen til Bardufoss for å spille siste sluttspillrunde. Begge lag så muligheten til å gi noen av sine yngre spillere spilletid, og en god blanding av ungt og rutinert fra begge klubber barket sammen, i det som ble en veldig fin kamp for våre jenter. Vi avsluttet sesongen med 2-0, og 3 poeng med i bagasjen hjem til Oslo.

«Vi har vel vært på tabelltopp fra runde 2 og helt til slutt, så det må vel kunne beskrives som solid. Ledelsen har økt og krympet innimellom, men førsteplassen har vi nesten alltid hatt. Med så stor utskiftning i stallen samt utfordringer med mye, har vi klart å se muligheter, og virkelig slått godt ifra oss i alle kamper. Det som kanskje gleder mest er hvordan stallen, som er kombinert av mye ungt, sammen med noen etablerte har klart å dra lasset i sammen. Det gjør at vi kan se positivt på fortsettelsen, i Toppserien 2024!»
– Trenerteamet 

 

Statistikk fra årets sesong

Fotball og statistikk har i løpet av tiden gått hånd i hånd i større og større grad. Etter en lang sesong med mange kamper er det interessant å se på tallene bak suksessåret:

Gjennom sesongen har vi brukt hele 31 spillere i seriespillet, og hele 40 jenter hvis vi regner med cupen. i Ser vi på spilletid i serien opp mot alder, så er den fordelt slik:
14 – 16 år: 29,47%
17 – 20 år: 32,76%
21 – 27 år: 37,77%
Et opprykk med disse tallene er imponerende, og støtter under det at vi ønsker å være «Norges beste utviklingsklubb».

Vi har også notert ned målpoeng (mål, assist og andre-assist) denne sesongen. Det gledelige her er at hele 22 ulike spillere har tegnet seg med målpoeng, hvor den største poengplukkeren av dem all ble Eline Hegg med 23 målpoeng. Etterfulgt av Johanne Fridlund med 18, Martine Fenger med 16, og Marie Moen Preus og Tuva Henriksen med 11.
Noe som er ekstra gledelig for Selma Panengstuen, er at hun står oppført med hele 3 målpoeng fra keeperplass. Når hun også står med 15 «clean sheet» gjennom sesongen, så er det vell fortjent at årets spiller i 1. divisjon gikk til henne.

På 24 seriekamper, har vi vært innom 7/8 ulike utgangsformasjoner, og hele 20 (!) unike lagoppstillinger. Mye av grunnen til dette er den store ønske om å la unge spillere slippe til, sammen med de eldre og rutinerte spillerne våre. Den balansen er viktig, og opprykket bekrefter.

Totalt 18 seiere, 4 uavgjorte, 2 tap, og en målforskjell på 48 – 13. Det ble fasiten på 1. divisjon 2023.

 

Årets A-lagsdebutanter

Listen over spillere som har debutert på A laget i serie og cup-sammenheng er lang. Noen av de har alltid spilt i Kolbotn, noen har jobbet godt i mange år hos våre fantastiske naboklubber, og noen av de har gått sine barne- og ungdomsår i andre klubber i vårt langstrakte land. Det de alle har til felles er utallige treningstimer for å få sin debut i norsk toppfotball.

Emma Braut Brunes (20)  – Debuterte 26 mars 2023 (tidligere Bryne og Klepp)
Joanna Bækkelund (23)  – Debuterte 16 april 2023 (tidligere Lyn, Eskilstuna United og Växjö DFF)
Celine Larsen (22) – Debuterte 16 august 2023 (tidligere Kolbotn, KFUM og ØHIL)
Thea Wilhelmsen (18) – Debuterte 27 mai 2023 (tidligere Kråkstad IL)
Christina Osnes-Ringen (20) – Debuterte 26 mars 2023 (På lån fra Røa)
Tuva Henriksen (18) – Debuterte 26 mars 2023 (På lån fra Lyn)
Tyra Bengtsson (18) – Debuterte 19 april 2023 (tidligere Fjellhamar, Vålerenga og ØHIL)
Amalie Nitteberg (17) – Debuterte 15 oktober 2023 (Tidligere Nesodden)
Lilly Malloul (16) – Debuterte 26 mars 2023 (Alltid Kolbotn)
Malin Rønningen (16) – Debuterte 19 april (Tidligere Oppegård)
Malin Rugaas (16) – Debuterte 3 juni (Alltid Kolbotn)
Josefine Thornes Lefdal (16) – Debuterte 9 september (Tidligere Bjørn og Sogndal)
Linnea Haugen (16) – Debuterte 3 juni (Alltid Kolbotn)
Aida Berg (15) – Debuterte 26 mars (Alltid Kolbotn)
Anna Bure Pettersen (15) – Debuterte 26 mars (Tidligere Oppsal)
Mille Helland Flø (15) – Debuterte 19 april (Tidligere KFUM)
Nadia Tahirukaj (15) – Debuterte 19 april (Tidligere Langhus)
Marie Moen Preus (15) – Debuterte 19 april (Tidligere KFUM)
Lea Branstadmoen Ellingsen (15) – Debuterte 19 april (Tidligere Oppegård)
Ebba Niss (15) – Debuterte 11 mai (Alltid Kolbotn)
Amalie Lia (15) – Debuterte 11 november (Alltid Kolbotn)
Ina Eriksen (16) – Debuterte 21 juni (Alltid Kolbotn)
Emilie Solstad (16) – Debuterte 21 juni (Alltid Kolbotn)
Tilde Caroline Horn (16) – Debuterte 21 juni (Tidligere Oppegård)
Eline Støtvig (17) – Debuterte 21 juni (Alltid Kolbotn)
Nora Rugaas (18) – Debuterte 21 juni (Alltid Kolbotn)
Erika Pay (20) – Debuterte 21 juni (Tidligere Mysen og Indre Østfold)
Klara Norlemann (18) – Debuterte 21 juni (Tildligere Huringen, Hyggen og Amasone)
Maia Støtvig (17) – Debuterte 21 juni (Alltid Kolbotn)
Mathie Brenne-Hansen (19) – Debuterte 21 juni (Tidligere Ås og Drøbak Frogn)
Anneli Aslaksrud (19) – Debuterte 21 juni (Tidligere Oppegård)

Gull og opprykk, for andre lag i klubben

Det er ikke bare A laget som gjennom sesongen har sikret seg gode resultater og opprykk. Kolbotn 3 i 5. divisjon gikk inn i sesongen med ambisjoner om å rykke opp, gjennom både sportslige og sosiale ambisjoner. Det å ha et lag i en spisset 4. divisjon neste år har vi alltid sett på en som en fin arena, og det har derfor vært et klart mål om å klare å rykke opp denne sesongen.

Under kyndig ledelse av Therese Bae har laget gått gjennom serien med 15 seire, 1 uavgjort og null tap! 46 av 48 mulige og en målforskjell på  107 – 17 må sies å være bunnsolid.

Vi gratulerer alle som har bidratt rundt dette laget i år, og gleder oss til å, som eneste lag ha både Toppserie, 3. divisjon og 4. divisjon i 2024!

I tillegg til dette var J16 NM en turnering vi ønsket å prioritere denne sesongen. Med masse unge og lovende jenter i klubben, var dette noe vi absolutt følte at var mulig å vinne. Vi må vel være så ærlige å si at vi kanskje måtte tåle et aldri så lite favorittstempel før turneringen startet, samtidig som vi viste at det var mange lag som kunne by på store utfordringer.

Allerede i de innledende kvalikkampene skulle vi møte motstand, når det som var en sykdomsutsatt gjeng tapte 5-1 mot KFUM tidlig i februar. Korsvoll ble slått 7-0 i den andre kvalikkampen. Det ble jevnere enn vi kanskje hadde håpet, men avansementet var klart. Fredrikstad var første motstander i mellomrunden, og ga oss en god fight i det som ble en 2-1 seier på Østre Greverud. Neste runde ga oss Elverum på bortebane i slutten av mai. En sjansebonanza, endte i 3-0 seier, og avansement til de ordinære rundene i Norgesmesterskapet. i 1. runde tok vi turen til Porsgrunn, for å møte Hei. Et lag med masse energi og engasjement, som gjorde jobben vår vanskelig gjennom store deler av kampen. Til tross for litt varierende prestasjoner tok vi med oss en 2-0 seier på Horten-Moss ferga, og hjem til Kolbotn.

Nå var det de virkelige store kanoene som ble satt opp som motstandere. Lyn ble vår kvartfinalemotstander, i det som ble en fin og underholdene fotballkamp, som bølget en del frem og tilbake. Vi var skarpest i begge bokser, og vant 3-0. Semifinalen ga oss en tur til Nadderud, for å møte Stabæk. En solid prestasjon endte opp med 4-0 seier, og avansement fil finalen!

I finalen sto Bryne på motsatt banehalvdel, i kulden på Østerhus Arena i Sandnes. Også her gikk jentene våre av banen med smultring bakover, samt 4 mål i riktig ende. Dermed var gull norgesmesterskapet for J16 sikret, for andre gang i klubbens historie!

Foto: Vegard Hansen, Bryne

 

En siste takk for i år!

Det har uten tvil være et fantastisk år, samtidig som det har vært krevende på mange måter. Det å drive toppfotball uten hjemmebane er ikke lett, men vi har mange å takke for å gjøre utfordringene lettere å takle.

Alle våre samarbeidspartnere, som har stått sammen med oss i tykt og tynt, gjennom nedrykk og opprykk! Uten dere hadde ikke dette vært mulig, verken for topp eller bredde i klubben.

Vallhall AS har virkelig være samarbeidsvillige, og lagt til rette for treninger, ofte på kort varsel. Det at vi kan bruke Vallhall til trenings, så ofte som vi har gjort er ingen selvfølge, ser vi etterspørselen etter treningstid innendørs i Oslo området.

Oppegård og Langhus fotball har også være meget tilpasningsdyktige når det kommer til å legge til rette for både trening og kamper, for A lag og aldersbestemte lag i Kolbotn. Dette samarbeidet er viktig for oss, og vi er meget glade for å ha de med oss på laget!

Vi vil også takke Kari Mette, og alle de andre frivillige som har jobbet på for at både kamper og treninger har kunnet arrangeres. Mange mener at dugnadsånden blir dårligere og dårligere i landet.. men det er godt å se at våre frivillige er helt i toppklasse. Vi trenger flere med på laget, og håper 2024 blir et år hvor vi kan skilte med andre flere frivillige rundt alle i klubben!

Alle trenere, spillere, foreldre og andre støttefunksjoner fortjener også en hyllest. De kaster seg rundt, tar endringer på strak arm og gjør alltid så godt de kan. Vi er utrolig stolte av dere alle sammen, og gleder oss til et 2024 år sammen med alle!!

 

Med dette ønsker vi alle en god jul, og et godt nytt år!